Το Μιλάνο διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα ιστορικά κέντρα και είναι αλήθεια πως είναι τόσο επιβλητικά που σου κόβεται η ανάσα μόλις τα αντικρίζεις.!

Στη πλατεία Πλατεία Duomo (Piazza del Duomo) βρίσκεται το λαμπρό μνημείο της πόλης που είναι ο περίφημος καθεδρικός ναός της … όταν βρεθείς απέναντι του και προσπαθήσεις να δεις  που φτάνει η οροφή του τότε θα νομίζεις πως ενώνει τον ουρανό  με την γη.

Στα πλάγια του καθεδρικού ναού βρίσκεται η Galleria Vittorio Emanuele II στη παραπάνω πλατεία και είναι η Ιστορική Στοά Μαγαζιών. Πρόκειται για ιστορικό τριώροφο κτίριο, ένα σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού ενώ η είσοδος της στοάς αυτής από την πλατεία θυμίζει την αψίδα του θριάμβου.!

Θα βρεθείς μέσα και τότε θα συναντήσεις της βιτρίνες όλων των αγαπημένων σου οίκων μόδας αλλά και τις καφετέριες των αντίστοιχων οίκων που βρίσκονται ακριβώς έξω από τα κατάστηματα .!

Η ώρα λοιπόν για να πιεις καφέ με στυλ έχει φτάσει.! 😉

Για να σου πω την αλήθεια οι βιτρίνες στο Μιλάνο αποτελούν αξιοθέατα οπότε είτε αγαπάς την μόδα είτε όχι … θα μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις τα αγαπημένα σου παπούτσια και αν όχι να τις θαυμάσεις…!!

Όμως τίποτα δεν έχεις δει αν δεν επισκεφτείς την μοναδικής ομορφιάς «Σκάλα του Μιλάνου»… Για χρόνια υπήρξε το σημείο αναφοράς της πολιτιστικής και κοινωνικής ελίτ της πόλης. Στα φουαγιέ του κτιρίου θα δεις κουστούμια από τις σημαντικότερες παραγωγές που έχουν γίνει αλλά και αποσπάσματα των έργων στις δεκάδες οθόνες που προβάλουν οπερετικά έργα  που έχουν μείνει στην ιστορία.!

Ενώ σε περίοπτη θέση θα δεις και πορτρέτα όλων αυτών που έχουν αφήσει μεγάλη κληρονομιά στο θέατρο και στις επόμενες γενιές … όπως η καταπληκτική Μαρία Κάλλας.!

 

 

Και τι πιο χαλαρωτικό από το να χαθείς στα στενά της πόλης και να γυρίζεις μέχρι να σε εγκαταλείψουν τα πόδια σου .!

Μόλις πέσει ο ήλιος όλο το Milano βρίσκεται στο μαγευτικό Navigli … δεκάδες εστιατόρια όλων των ειδών κουζίνας βρίσκονται δεξιά και αριστερά του ποταμού και το μυαλό σου αλλά και  ο ουρανίσκος σου γεμίζουν με γεύσεις και εικόνες που ποτέ δεν θα σου φύγουν από το μυαλό.!

Όταν θα το αποχαιρετήσεις θα μετράς τις μέρες να ξαναβρεθείς στο πανέμορφο Μιλάνο και να γευθείς το ωραιότερο Gelato Fragola σε σχήμα λουλουδιού που έχεις δοκιμάσει ποτέ… ♥

 

Κisses 

Mariloushion♥